Fantastisk Författarklinik!

I helgen var jag i Stockholm på Ann Ljungbergs Författarklinik och det var helt fantastiskt. Så många bra föreläsare, så många trevliga bloggvänner, så himla mysig publik, så mycket skrivpepp och glädje och inspiration som fyllde lokalen – det var helt magiskt.

Hela helgen genomsyrades av romance och Simona inledde lördagen med att berätta om genren och sitt författarskap på ett alltid lika inspirerande och engagerande sätt. Hon berättade dessutom att söndagens hemliga gäst var ingen mindre än Anna Svedbom, Harlequins och Harper Collins redaktionschef!!! Jag blev lite upphetsad då måste jag erkänna, för förutom min kommande novellsamling och mitt andra projekt som snart kommer att publiceras, så är den där tävlingen ungefär allt jag går och tänker på.

Anna peppade rejält inför tävlingen och om man inte redan har huvudet fullt av oskrivna kärlekshistorier (som jag har) så fick man det sannerligen då. Hon nämnde till exempel en romans på Danderyds sjukhus, en förbjuden relation mellan någon inom Socialdemokraterna som faller för någon hos Moderaterna eller en kärlekshistoria på pappersverket i Jönköping. Ja, som ni hör är ju möjligheterna oändliga inom romance. Man kan hitta på precis vad som helst, om man bara håller sig till två regler:

1. Kärlekshistorien måste vara central.

2. Det måste sluta lyckligt för löftet till läsaren är att huvudpersonerna får varandra.

Anna nämnde också att det efterfrågas Nordic romance, på samma sätt som det har efterfrågats Nordic crime, och hon tror att andra länder är sugna på att läsa om kärlekshistorier i svenska miljöer. Vem är inte det, säger jag 😉

Andra som bloggat om Författarkliniken är Simona, Bokglam dag 1 och dag 2 och Carola

Advertisements

8 thoughts on “Fantastisk Författarklinik!

  1. Haha, vem var det som sa att när män skriver romance så slutar det alltid med att någon dör? Kanske därför de mest framgångsrika författarna i den genren är kvinnor. 🙂 Blev lite sugen på att skriva något i den vägen nu jag med. Fast på mitt sätt. Hm. Ska fundera på det.

    Like

  2. Pingback: Sveriges första Writers´ Conference? - Storydoktors

  3. Pingback: Skrivaråret 2014 | Sofia Fritzson

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s